Het huidige filiaal van Lidl aan de Kauwenhof ligt ruimtelijk teveel ingeklemd in de wijk waardoor er een te hoge parkeerdruk is, gaat het laden en lossen moeizaam en zijn de moderniserings- en verduurzamingsmogelijkheden beperkt.

De locatie aan de Buizerdlaan biedt de kans om een supermarkt te realiseren, waarin comfortabel, veilig en gezond gewinkeld en gewerkt kan worden. Het gebouw zal een eigentijds en modern ontwerp krijgen, voorzien worden van meer dan voldoende en ruim opgezette parkeerplaatsen en zal een koploper worden op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid.

 

Het ontwerp ziet toe op een uitnodigende en transparante entree, geori├źnteerd op de Buizerdlaan. Hierdoor ontstaat meer levendigheid en interactie richting de Buizerdlaan, wat de sociale veiligheid versterkt. Het laden en lossen wordt aan de westkant van het pand gepositioneerd. De meest duurzame materialen zullen zowel voor het gebouw als voor het omliggende terrein toegepast worden. Op het parkeerterrein worden een nader te bepalen aantal carports geplaatst, vooral bedoelt om voldoende zonnecollectoren toe te kunnen passen en waar voor winkelende klanten een oplaadmogelijkheid voor hun auto is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.